Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Betonvloer met trap


Lange trap in polybeton

Foto van Shutterstock

Bij deze woonkamer werd een langwerpige trede gemaakt in polybeton om het niveauverschil tussen de gang en woonkamer op te vangen. Bij dergelijke constructies is het steeds van belang om te kiezen voor een aannemer met voldoende ervaring. Aangezien de zijkant van de trap niet gepolierd kan worden door de bekistingspanelen is het van groot belang dat het beton goed wordt aangedamd zodat er geen openingen zichtbaar zijn langs de opkant van de trede.

Het plaatsen van één trede kan perfect gecombineerd worden met het gieten van de vloer. Moet je meerdere treden plaatsen dan worden deze werken best afzonderlijk uitgevoerd. Eens het polybeton gaat drogen is het moeilijker om het beton mooi egaal aan te drukken waardoor zichtbare gaten kunnen ontstaan aan de opkanten van de treden. Een andere mogelijkheid is om reeds gegoten betonplaten te gebruiken. Hierbij moet het dan wel nog mogelijk zijn deze binnen te brengen met een kraan vanwege het hoge gewicht.

Een betontrap die perfect afgewerkt is kost vaak een pak meer dan een gewone betontrap. Ben je op zoek naar een goedkope oplossing dan kan je deze optie steeds overwegen. Heb je na enkele jaren weer wat geld ter beschikking dan kan je kiezen voor verschillende soorten trapbekleding. Een overzicht vind je op de website renoveeruwwoning in het artikel: ‘Betonnen trap bekleden‘. Veel succes met je zoektocht!

 

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten