Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gepolierde beton buiten: toepassingen & prijzen

De meest voorkomende massieve betonvloer is polybeton. Na het gieten maakt een vakspecialist de toplaag van het beton dan egaal met een vlindermachine. Dat gepolierde beton buiten is vooral geschikt voor je terras of oprit. Hoeveel betaal je per m²? Hoe moet je zo’n gepolierde betonvloer buiten onderhouden? En wat zijn de andere mogelijkheden naast polieren? We leggen het uit in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke toepassingen
Prijs gepolierde beton buiten
Onderhoud gepolierde beton buiten
Alternatieven voor gepolierd beton
Enkele veelgestelde vragen [FAQ]
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor gepolierd beton buiten?

Zowel voor een oprit als voor een terras kan je voor verschillende materialen kiezen. Ben je nog aan het vergelijken en heb je de knoop nog niet doorgehakt? Overweeg dan ook polybeton voor jouw project. Gepolierd beton buiten heeft namelijk verschillende voordelen:

 • Naadloze afwerking: met polybeton heb je geen of veel minder voegen vergeleken met andere materialen als tegels, klinkers, kasseien, … Daardoor hoef je dus ook geen onkruid weg te halen op je terras of oprit. Naast dat praktische voordeel is er ook het esthetische aspect: zo’n naadloze betonvloer ziet er altijd strak uit.
 • Enorm duurzaam: een massieve betonvloer is erg sterk én duurzaam. Verliep de plaatsing zoals het hoort? Dan gaat gepolierde beton buiten normaal je hele leven mee.
 • Eenvoudig onderhoud: ook hier is die kwalitatieve plaatsing van belang. Laat je het beton na de plaatsing bv. impregneren? Dan vermijd je vuil- en vetvlekken. Het periodieke reinigen van het gepolierde beton buiten stelt echter weinig voor. Verder in dit artikel lees je meer over het onderhoud van een gepolierde betonvloer buiten.
 • Relatief budgetvriendelijk: een massieve betonvloer laten gieten is minder duur dan je denkt. Zeker als het gaat om grotere oppervlaktes, valt de prijs per m² heel erg mee. Dat heeft bv. te maken met de snelle plaatsing. Je hebt bv. geen funderingslaag nodig (in tegenstelling tot bij tegels, grasdallen, …).
 • Verschillende uitvoeringen: gepolierde beton buiten kan je laten afwerken in verschillende tinten en glansgraden. Ook de structuur bepaal je helemaal zelf. Hoe meer je het beton laat polieren, hoe gladder de betonvloer zal zijn. Bij een oprit of terras kan je kiezen voor een iets grovere structuur. Zo is de kans op valpartijen kleiner.

Wil je gepolierd beton buiten aanleggen? Een ervaren plaatser informeert je graag over de prijzen, aandachtspunten, plaatsingsmethode, … Ontvang gratis advies op maat!

gepolierde beton buiten

 

Mogelijke toepassingen

Gepolierd beton is ideaal voor de aanleg van een tuinpad, maar de 2 voornaamste toepassingen zijn ongetwijfeld een oprit en een terras. Hieronder bespreken we beide opties:

 

1. Gepolierd beton buiten als oprit

Een robuust materiaal als gepolierd beton is perfect voor opritten. Alleen moet je wel rekening houden met een paar belangrijke aandachtspunten. Zo moet de betonnen oprit minstens 15 cm dik zijn en idealiter ook gewapend zijn met een enkel of dubbel betonnet. Zo ben je zeker dat de gepolierde beton drukvast en draagkrachtig is voor het gewicht van je auto. Ook de korreldikte en de wijze van polieren zijn belangrijk om gladheid en slipgevaar tot een minimum te beperken.

 

2. Gepolierd beton buiten als terras

Bij het aanleggen van een terras denk je misschien niet meteen aan polybeton. Toch valt er veel te zeggen voor gepolierd beton bij zo’n project. Je terras is makkelijk schoon te maken, je hebt nooit last van onkruid en je betonvloer gaat je hele leven mee. Al hangt heel veel af van de kwaliteit van de plaatsing. Je vakspecialist houdt bv. rekening met een goede afwatering, het aanbrengen van krimpvoegen, een ruwer oppervlak om slipgevaar te voorkomen, …

 

TIP: combineer meerdere betonwerken!

Het gieten en polieren van beton gaat relatief snel. Het zijn vooral de voorbereidende werken, het huren van de machines, … die veel tijd en geld kosten. Wil je voordelig gepolierd beton buiten laten aanleggen? Laat je terras, oprit, tuinpad, … in polybeton dan in 1 keer plaatsen. Zo vormt je buitenomgeving 1 geheel en verlaag je de prijs per m².

Op zoek naar een ervaren plaatser? Via onze gratis offerteservice brengen we je in contact met meerdere vakspecialisten. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat!

 

Prijs gepolierde beton buiten

De kosten voor gepolierde beton buiten hangen vooral af van de oppervlakte en variëren tussen € 40 à 70 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Hoe meer m², hoe goedkoper de prijs per m². Daarnaast spelen ook de dikte van de betonvloer, het aantal hoeken, de gekozen afwerking, … een rol.

BELANGRIJK: natuurlijk kan de totaalprijs ook variëren van expert tot expert. Wil je gericht verschillende eindprijzen, maar ook adviezen, uitvoertermijnen, … vergelijken? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere voorstellen aan via onze offerteservice.

 

gepolierde betonvloer buiten

 

Onderhoud gepolierde beton buiten

Is je gepolierde betonvloer buiten correct geplaatst? Dan heb je heel weinig werk aan zo’n oprit, terras, tuinpad, … Waar je vooral op moet letten bij beton polieren buiten en na de plaatsing? Een overzicht:

 • Beton beschermen tegen vlekken: door je betonvloer te impregneren na de plaatsing dicht je de structuur van het beton. Het transparante impregneermiddel dringt namelijk diep in de poriën van het beton. Zo voorkom je mos- en algengroei en vermijd je vorstschade aan je gepolierd beton buiten. Let op: Je kan ook een beschermende laag geven aan het beton met een natuurlijke olie.
 • Beton op tijd en stond reinigen: het schoonmaken van gepolierd beton is heel eenvoudig. Even schoonvegen met een zachte bezem of poetsen met water en een natuurlijke zeep is al genoeg. Belangrijk: gebruik nooit bleekwater op gepolierd beton buiten. Javel kan namelijk zorgen voor permanente schade aan je oprit of terras.
 • Beton herstellen bij schade: is je beton buiten niet geïmpregneerd of regelmatig behandeld met natuurzeep met lijnolie? Dan bestaat de kans dat je te maken krijgt met vlekken, vorstschade, … In dat geval kan een vakspecialist je betonvloer schuren en daarna polijsten. Zo maakt hij je beton weer mooi egaal, glad en glanzend. Idealiter kies je na zo’n herstelling ook nog voor een impregnatie.

 

Alternatieven voor gepolierd beton buiten

Een massieve betonvloer buiten hoef je niet per sé te laten polieren met een vlindermachine. Er zijn ook andere afwerkingen mogelijk. We nemen het met je door:

 

ALTERNATIEF 1: uitgewassen beton buiten

In tegenstelling tot glad gepolierd beton kan je buiten ook uitgewassen beton laten plaatsen. Voor deze ruwere afwerking gebruikt een vakspecialist een bindingsvertrager, waardoor de toplaag niet uithardt. Daarna verwijdert hij deze laag met een hogedrukreiniger en komen de steentjes in het beton dus bloot te liggen. Vanwege het gecreëerde reliëf kan vuil zich sneller vastzetten dan bij gepolierd beton, maar tegelijkertijd heb je bij uitgewassen beton wel meer grip.

Richtprijs: 40 à 60 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

ALTERNATIEF 2: geborsteld beton buiten

Net als uitgewassen beton heeft ook een geborstelde betonvloer een ruwere structuur. Hoe ontstaat dat reliëf dan bij dit type beton? Een expert strijkt met een speciale borstel over het beton, waardoor er fijne groeven in het oppervlak ontstaan. Vanwege die geribbelde afwerking is geborsteld beton vooral populair als (hellende) oprit en bij parkeerplekken.

Richtprijs: 50 à 140 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

Enkele veelgestelde vragen [FAQ]

Van plan om een terras, oprit, … aan te leggen? Dan heb je vast nog een aantal vragen als je gepolierd beton overweegt. Daarmee kan je altijd terecht bij een ervaren plaatser in je buurt. Ook hieronder vind je al het antwoord op een paar veelgestelde vragen:

  • Hoe dik moet gepolierd beton buiten zijn?
  Voor buitentoepassingen is een massieve betonvloer minstens 15 cm dik. Als je voldoende opbouwhoogte hebt, kan je zelfs gaan voor een dikte van 20 à 25 cm (met een dubbel wapeningsnet). Zo ben je 100% zeker dat je gepolierde beton genoeg gewicht kan dragen.


 • Kan een gepolierde betonvloer buiten glad worden?
  Dat kan, maar die kans is niet zo groot. Gladheid ontstaat namelijk vooral door mos en algen en die groene aanslag kan zich niet zo makkelijk hechten aan een gepolierde betonvloer. Ook de plaatsing speelt een grote rol. Een vakspecialist kiest een korreldikte die de kans op gladheid beperkt en hij stopt ook op tijd met polieren. Zo vermijdt hij dat de betonvloer glad wordt.


 • Kan ik zelf een gepolierde betonvloer buiten aanleggen?

  Dat is niet aan te raden. Niet alleen moet je dan zelf de nodige machines als een betonpomp huren, maar tijdens de plaatsing kan er ook behoorlijk veel misgaan. Zo vergt het polieren met de vlindermachine de nodige ervaring, moet je rekening houden met een goede afwatering, …

  TIP: een vakspecialist houdt rekening met alle belangrijke aandachtspunten bij het plaatsen van gepolierd beton buiten. Ontvang gratis advies van plaatsers in je buurt!

 

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele betonvloer experten