Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Egaline vloer: plaatsing en prijs

Een egaline vloer is een zelfnivellerende vloer die voornamelijk bestaat uit cement en kunsthars. Deze grondstoffen maken de vloer erg sterk en flexibel, waardoor de vloer niet snel zal scheuren of barsten. Egaline vloeren worden vaak gebruikt om bestaande ondergronden netjes uit te vlakken zodat ze geschikt zijn voor verdere afwerking.

Prijzen aanvragen voor het egaliseren van je vloer kan op deze pagina.

 

Egaline vloer aanbrengen

Er zijn meerdere soorten egalines te koop. Sommige van deze producten zijn vooral geschikt in combinatie met betonvloeren, andere producten zijn dan weer specifiek bedoeld voor gebruik op houten ondergronden. Egaline vloeren worden vaak gebruikt als voorbereiding voor een ander soort vloer, zoals een gietvloer.

 

vloer egaliseren egaline Waarom egaline vloer plaatsen?

Een egaline vloer wordt niet alleen geplaatst om de ondervloer volledig uit te vlakken, hij dient ook ter bescherming van de vloerafwerking. Vooral bij dunne vloerbedekkingen zoals marmoleum en vinyl is het belangrijk dat de ondergrond perfect egaal is. Oneffenheden zie je immers goed door de vloerbedekking heen. Daarnaast kunnen scherpe steentjes in de ondervloer de vloerbedekking beschadigen. Denk ook aan dunne keramische tegels die kunnen barsten door puntbelasting.

 

Dikte van een egaline vloer

Aangezien egaline niet goedkoop is en speciaal bedoeld is voor het uitvlakken van ondergronden, is de dikte van een egaline vloer beperkt. Egaline vloeren dikker dan 2 à 3 centimeter zal je in de praktijk dan ook niet veel tegenkomen. Meestal bedraagt de dikte van dit type vloer zelfs maar 1 of 2 mm. De precieze laagdikte zal afhangen van de ondervloer en het type egaline.

Is de ondervloer in slechte conditie of moet er een bepaalde dikte overbrugd worden in verband met het afschot, dan is egaline niet geschikt en zal men in de praktijk kiezen voor een ander cementgebonden product. Aangezien de droogtijd van een traditionele cementdekvloer veel langer is dan die van een egaline vloer, kiest men er vaak voor om een droogtijdversneller aan de cementmix toe te voegen. De droogtijd kan hiermee aanzienlijk verkort worden en de werken kunnen dan sneller aanvangen.

 

Wil je je vloer egaliseren en hiervoor een beroep doen op een vakman? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen. Zo wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig. Klik hier voor meer informatie.

 

egaline vloer

 

Welke ondergronden zijn geschikt voor egaline?

In principe kan je egaline op elk soort ondergrond aanbrengen, zolang deze maar voldoende stabiel en vloeistofdicht is. Denk bijvoorbeeld aan een tegelvloer of een betonvloer. Ook houten vloeren zijn geschikt maar de vloerdelen moeten wel goed vastzitten en er mogen zich geen naden tussen de plankdelen bevinden. Naden en kieren tussen aansluiting bij de wand moeten nauwkeurig afgedicht worden met kit of PUR-schuim. Egaline heeft de gunstige eigenschap dat het licht elastisch en scheuroverbruggend is.

 

Prijs vloer egaliseren

Het plaatsen van een egaline vloer laat je best over aan het bedrijf dat ook de vloerafwerking bij je komt doen. Je weet dan zeker dat het op de correcte manier gebeurt en als er zich later problemen zouden voordoen met de vloer, dan ben je altijd zeker van garantie. In principe is een vloer egaliseren een niet al te ingewikkelde klus, maar je moet toch wel enige ervaring hebben.

Een vloer laten egaliseren door een vakman kan vanaf ongeveer 10 euro per vierkante meter voor een laag van zo’n 2 mm. Dit is een startprijs voor ruimtes waarbij geen verdere afwerking nodig is. Voor ruimtes met een moeilijkere ondergrond die speciaal moeten afgewerkt worden kan de prijs een pak hoger liggen. De kosten zijn natuurlijk ook afhankelijk van de dikte van de egalinelaag.

 

Offertes ontvangen: vloer egaliseren / isoleren

Kies voor een vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmensen