Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Printbeton: mogelijkheden en toepassingen

Printbeton of gestempeld beton is een duurzaam alternatief voor vloeren in natuurmateriaal. Je kan dit beton laten afwerken in elk mogelijke print of kleur. Het bezit heel wat unieke voordelen. Ontdek er meer over in dit artikel.

 

Wat is printbeton?

Printbeton is beton met de look van hout, klinkers, kasseien of natuursteen in elke mogelijke kleur.  Je kan zelfs je eigen print ontwerpen.

Het gestempeld beton wordt ter plaatse aangebracht door een professional die er de juiste lijnen en vormen in verwerkt.

Het wordt al lang toegepast bij openbare aanbestedingen zoals rotondes of voetpaden. De laatste jaren duikt deze techniek meer en meer op bij particuliere woningen. Zowel bij niewbouw als renovaties.

Interesse in printbeton en benieuwd naar een prijs op maat van jouw project?
✓ Vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele plaatsers.

 

Waarom kiezen voor gestempeld beton?

Gestempeld beton is de ideale oplossing als je op zoek bent naar een betonvloer of wand met de uitstraling van een natuurmateriaal zonder de nadelen. Natuurmaterialen zoals natuursteen of hout zijn vaak duur, hebben regelmatig onderhoud nodig en hebben een minder lange levensduur. Betonverharding heeft een levensduur van ongeveer 20 jaar.

Daarnaast zijn ze veilig, kleurvast en hebben ze zeer weinig onderhoud nodig.  Printbeton is onkruidvrij, vuilafstotend, vorstvrij en veilig dankzij de antislipwerking. De kleur en vorm blijven behouden en verzakkingen zijn niet mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een terras met het uitzicht van hout, waar je amper naar moet omkijken? Of klinkers waar nooit geen mos of onkruid meer tussen groeit?

 

printbeton op terras

 

Toepassingen

De mogelijkheden van printbeton zijn eindeloos. Je kan zowel vloeren, muren als randen laten afwerken met printbeton. Omwille van de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid wordt het vaak gekozen voor opritten, terrassen, tuinpaden en afwerking van zwembaden.

Daarnaast kan je kiezen uit bijna elk denkbare kleur, structuur of motief.  Veel gekozen looks zijn klinkers, kasseien, natuursteentegels, parket, basalton of hout. Extra afwerkingen zoals een anti-sliplaag of een oplichtende kleur zijn ook mogelijk. Je kan een persoonlijke touch aan je vloeren geven, door er een zelfontworpen motief of print in te laten aanbrengen.

 

printbeton op oprit

 

Printbeton prijs

De prijs van printbeton hangt af van de oppervlakte, de gekozen kleurpigmenten en het motief. De gemiddelde prijs voor printbeton bedraagt 70 euro per vierkante meter. Daarnaast zal de prijs ook verschillen van aannemer tot aannemer. Vraag daarom altijd offertes aan bij verschillende bedrijven om zo goed de prijzen te kunnen vergelijken.

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten