Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Beton frezen: toepassingen & prijzen

Zijn er krassen of vlekken op je betonvloer of is de beschermingslaag aan vernieuwing toe? Dan is beton frezen één van de mogelijkheden om je betonvloer er weer als nieuw te laten uitzien. Ben je die betonvloer beu? Dan kan je er eenvoudig een gietvloer of parket overheen leggen, mits je eerst een klein laagje wegfreest. In dit artikel lees je hoe beton frezen interessant is voor jouw betonvloer.

 

Beton frezen Wat is beton frezen?

Het frezen van beton wil zeggen dat er een dun laagje beton van de vloer verwijderd wordt. Dit gebeurt met een speciaal hiervoor ontwikkelde freesmachine.

Je kan ervoor kiezen slechts enkele millimeters tot meerdere centimeters van je betonvloer te frezen. Dat hangt ervan af wat je doel is. Sleuven frezen in het beton is handig om leidingen voor bijvoorbeeld vloerverwarming mooi weg te werken.

 

 

Waarvoor is beton frezen nuttig?

Je kan een betonvloer frezen met verschillende doelen. Het ligt er hierbij aan wat de toepassing is die de betonvloer na het frezen krijgt. Hieronder volgen de meest voorkomende toepassingen:

  • Vlekken en krassen: merk je een aantal krassen, vlekken of oneffenheden op je betonvloer? Dan kan enkele millimeters beton frezen dit verhelpen. Zo ziet je oude vloer er weer uit als nieuw.
  • Nieuwe beschermlaag: wil je een nieuwe beschermlaag aanbrengen, dan verwijder je best eerst de oude beschermlaag. Zo kan de nieuwe laag goed hechten.
  • Gietvloer: indien je jouw betonvloer beu bent, dan kan je er een gietvloer overheen leggen. Frees eerst enkele millimeters weg zodat er ruimte ontstaat voor de nieuwe vloer.
  • Parket: ook bij parket kan het nodig zijn om de bovenste laag van de betonvloer te frezen.
  • Vloerverwarming: je kan ook sleuven frezen in beton, bijvoorbeeld om vloerverwarming of leidingen in te leggen.
  • Tegellook: ter verfraaiing van de vloer om de indruk te wekken dat er grote tegels liggen.

 

Beton frezen is een klusje waar je de nodige kennis, ervaring en machines voor nodig hebt. Het risico dat je de vloer schade toebrengt, is behoorlijk groot als je geen ervaring hebt met beton frezen. Daarom schakel je best meteen een vakman in. Hij beschikt over de juiste machines en staat je bij met advies op maat. Vergelijk ook steeds meerdere vakmannen want de tarieven kunnen nogal verschillen. Dat kan hier op onze offertepagina.

 

Wat kost beton frezen?

Gemiddeld schommelt de prijs voor beton frezen tussen 6,5 tot 8 euro per vierkante meter, incl. btw. Bij kleine oppervlakken (meestal minder dan 60 ) geldt vaak een uurtarief. Dit uurtarief ligt tussen rond de 100 euro per uur. Een vakman freest ongeveer 200  per dag en garandeert je een perfect resultaat. Die vind je hier via onze gratis offertedienst.

Ondanks dat beton frezen verschillende uitstekende toepassingen kent, hoef je niet altijd te frezen. Laminaat kan je bijvoorbeeld gewoon over een oude betonvloer leggen. Je hebt dan natuurlijk kans dat je het vloeroppervlak zodanig verhoogt dat de deuren niet meer open en dicht kunnen. Dat kan eenvoudig opgelost worden met een deurzaag waarmee deuren ingekort kunnen worden.

 

Nieuwe gietvloer

Een van de belangrijkste redenen waarom betonvloeren gefreesd worden, is om er een nieuwe gietvloer over te leggen. Gietvloeren zijn naadloze vloeren die slechts enkele millimeters dik zijn en er vaak uitzien als een betonvloer. Voor een betonvloer moet je rekenen op een opbouwhoogte van 7 centimeter.

Heb je een oude betonvloer die je wil uitbreken, dan is dat een pak intensiever dan slechts enkele millimeters te verwijderen en er een nieuwe gietvloer met betonlook over te leggen. Je kan ook kiezen voor een gietvloer met een totaal andere uitstraling, om zo je interieur in een nieuw jasje te steken. Geïnteresseerd in een gietvloer? Ontvang hier vrijblijvend advies en prijzen op maat bij erkende vakmannen in je buurt.

Gietvloer met betonlook
Gietvloer met betonlook

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten