Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Betonvloer garage

Keramische tegels of natuursteen in je garage? Dat is niet zo’n goed idee. Zo’n garagevloer moet namelijk bestand zijn tegen de zware belasting van je auto. Anders loop je het risico op verzakkingen, gebarsten tegels, … Kies daarom voor een gietvloer of laat een betonvloer storten. Waarom zo’n betonvloer in je garage een goede investering is en hoeveel die zou kosten? Ontdek het hier!

Ga snel naar:
Welke voor- en nadelen?
Betonvloer garage prijs
Mogelijke alternatieven
Enkele veelgestelde vragen
Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Welke betonvloer laat je storten in je garage?

Net zoals bij een oprit of een terras gaat het in een garage altijd om een massieve betonvloer. Zo’n vloer staat ook wel bekend als polybeton. Laat je zo’n garagevloer storten? Dan heb je geen chape nodig. Achteraf kan je die massieve betonlaag laten afwerken (polieren met een vlindermachine, voegen laten slijpen voor de uitstraling van een vloer met grote tegels, …).

Een betonvloer storten in je (bestaande) garage? Laat je dan zeker eerst adviseren door een vakspecialist in je buurt. Die vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Start je aanvraag hier!

betonvloer garage

 

Voor- en nadelen betonvloer in de garage

Gepolierd beton in de garage is een veelgebruikte vloerbedekking, en niet zonder reden. Wat zijn nu de grootste voordelen van zo’n betonvloer? En zijn er nadelen? Een kort overzicht:

 

 • Naadloze, onderhoudsvriendelijke garagevloer: net als een gietvloer is ook een betonvloer in de garage naadloos (op de eventuele uitzetvoegen na). Zo kan er geen vuil of vet tussen de voegen kruipen. Het resultaat is een schone garagevloer die je eventueel snel kan reinigen.
 • Sterk en bestand tegen groot gewicht: is de betonlaag voor je garagevloer dik genoeg? Dan is die goed  bestand tegen het gewicht van je auto. Daarnaast kan zo’n sterke, robuuste vloer ook makkelijk schokken, trillingen, … opvangen.
 • Vloeistofdicht en vuilbestendig: na de plaatsing laat je je betonvloer afwerken met een transparant impregneermiddel of een coating. Zo kunnen vetten, lekkende olie en ander soorten vuil niet in de poriën van het beton dringen en is je vloer dus perfect beschermd. Geen overbodige luxe in een garage.
 • Vele uitvoeringen: een betonplaat in de garage hoeft niet per sé grijs te zijn. Je kan meerdere kanten op met gepolierd beton. Door kleurpigmenten en kwartskorrels aan het betonmengsel toe te voegen creëert jouw vakspecialist de tint die jij wil. Ook de structuur en de glansgraad bepaal je zelf.

 

 • Kans op scheurtjes: bij gepolierd beton zijn kleine krimpscheurtjes nooit helemaal uitgesloten. Wel kan je dat risico tot een absoluut minimum beperken. Hoe? Door samen te werken met een ervaren plaatser. Met de juiste dikte, voldoende wapening, het slijpen van uitzetvoegen, … zorgt die ervoor dat je betonvloer in je garage je hele leven meegaat.
 • Nooit 100% vlak: een gepolierde betonvloer is bijna nooit 100% vlak. Let op: dat klinkt erger dan het in werkelijkheid is. Het gaat om minimale niveauverschillen die je met het blote oog niet ziet.

 

Betonvloer garage prijs

Voor een gewapende, dikke vloer van gepolierd beton in de garage mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 40 à 70 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). De precieze prijs voor jouw betonvloer in de garage hangt af van de staat van de ondergrond, de moeilijkheidsgraad van de klus, …

Een totaalprijs voor jouw betonvloer in de garage? Een vakspecialist maakt graag een vrijblijvend prijsvoorstel voor je op. Om zeker te zijn van een scherpe prijs, vergelijk je meerdere offertes van experts in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

garagevloer storten

 

Mogelijk alternatief: een gietvloer

Naast beton in de garage zijn gietvloeren een duurzaam, naadloos en onderhoudsvriendelijk alternatief. Je kan kiezen voor meerdere soorten. Enkele voorbeelden:

 

1. Epoxy vloer in de garage

Epoxy is een kunststof op basis van aardolie. Zo’n kunsthars gietvloer komt veel voor in industriële bedrijven, horecazaken, … Dat verraadt al de kwaliteiten van een epoxy vloer. Deze gietvloeren zijn erg sterk en kunnen veel dragen. Bovendien beschikken zevook over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Prijs: € 70 à 110 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. Acrylaatvloer in de garage

Acrylaat is een mengsel van kunsthars met kwartszand. Dankzij deze samenstelling is een acrylaatvloer uitstekend geschikt voor in de garage. Zo’n gietvloer is namelijk erg goed bestand tegen een hoge mechanische belasting, chemicaliën, temperatuurverschillen, schokken, … Mede door de snelle plaatsing (binnen 1 dag) is een acrylaatvloer dus een interessant alternatief voor beton.

Prijs: € 75 à 120 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

3. Troffelvloer in de garage

Een troffelvloer is geen standaard type synthetische gietvloer. Bij deze vloerbedekking mengt een vakspecialist namelijk kunsthars met fijngemalen steentjes. Zo bepaal je zelf de uitstraling van je garagevloer. Je kan de grootte, de kleur en het materiaal van die steenkorrels namelijk kiezen, in overleg met je plaatser. Die vloermortel werkt hij dan af met 2 lagen kunsthars voor een optimale bescherming.

Prijs: € 60 à 80 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

Kies ik voor een gietvloer of een betonvloer in de garage?

Dat hangt af van je woonsituatie. Gaat het om een grote renovatie of nieuwbouw en heb je genoeg opbouwhoogte? Dan is een dikke, massieve betonvloer zeker een optie. Is die opbouwhoogte wat beperkter? Kies dan voor een gietvloer. Die zijn namelijk maar 2 à 6 mm dik, afhankelijk van het type.

Advies op maat nodig? Laat je dan snel informeren door een gespecialiseerde plaatser actief in je buurt. Zo kies je zeker de beste vloer voor jouw garage. Kom vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten!

 

FAQ betonvloer in de garage

Twijfel je nog tussen meerdere opties voor je garagevloer? Of heb je nog vragen over het plaatsingsproces? Dan kan je altijd terecht bij een gespecialiseerde expert. Hieronder vind je alvast de antwoorden op enkele veelgestelde vragen: • Wat is de vereiste dikte van een betonvloer in de garage?
  Voor een garagevloer uit gepolierd beton hanteer je dezelfde dikte als voor een oprit of een terras. Dat komt neer op een minimale dikte van 15 cm. Idealiter ga je voor een betondikte van 20 à 25 cm, in combinatie met een dubbel wapeningsnet. Zo ben je zeker dat je nieuwe garagevloer probleemloos het gewicht van je auto kan dragen.


 • Hoe laat ik mijn betonvloer in de garage afwerken?
  Een onafgewerkte betonvloer is niet glad en ook stoffig. Bovendien heeft het beton dan geen gesloten structuur, waardoor vuil, vet en olie voor permanente vlekken kunnen zorgen. Laat je betonvloer daarom afwerken met een impregneermiddel of een vloercoating. Let op, die eerste optie is transparant en verandert de kleur van je betonvloer niet, maar de tweede wel. Hou hier dus goed rekening mee.


 • Is het mogelijk om gepolierde beton in mijn garage te herstellen?
  Absoluut. Vertoont je betonvloer doffe plekken, scheurtjes of gaatjes? Dan zijn er verschillende methoden om je garagevloer te herstellen. Een vakspecialist kan aan de slag met een vulmiddel om scheurtjes weg te werken, kan vlekken wegwerken door de vloer opnieuw te laten schuren en polijsten, en kan een likje verf gebruiken om een andere uitstraling te creëren, …


 • Kan ik zelf een massieve betonvloer in mijn garage storten?

  Dat kan, maar alleen als je de genoeg ervaring hebt en weet wat je doet. Hou er ook rekening mee dat je zelf een betonpomp zal moeten huren. Er bestaan kleine betonpompen waarmee je in kleinere ruimtes als een garage een betonvloer kan storten.

  Liever de zekerheid van een professionele plaatser? Dan brengen we je graag in contact met meerdere vakspecialisten in je buurt via onze offerteservice.

 

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele betonvloer experten