Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Betontegels

Betontegels zijn een waardig alternatief voor keramische tegels. Ze ogen heel strak en zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en formaten. Je ziet ze meestal terug als terras of tuinpad maar ook in huis wordt de betontegel steeds populairder.

 

 

Betontegels zijn verkrijgbaar in glanzende en mat-ruwe uitvoeringen. De standaard afmetingen van betondallen zijn 30x30x6cm. Ook grotere formaten zoals 40x60cm, 50x50cm, 60x60cm en 100x100cm zijn steeds vaker te verkrijgen. Om betontegels een gladde en blinkend uitzicht te geven kan men ze insmeren met een speciale beschermingslaag. Zo hebben je goedkope betontegels net dezelfde uitstraling als natuursteen. Tegels in beton zijn een pak goedkoper dan keramische buitentegels en kunnen in tegenstelling tot sommige soorten natuursteen ook niet kapot vriezen.

 

 

Betontegels voor binnen

Een vloer in beton straalt heel wat warmte en sfeer uit. Wanneer een betonvloer gieten niet meteen mogelijk is kunnen tegels een waardig alternatief bieden. Ze zien er net hetzelfde uit als een gegoten polybeton maar zijn wel onderscheidbaar door hun zichtbare voegen. Het grote voordeel van een betontegel ten opzichte van betonvloeren is dat je deze ook makkelijk zelf kan plaatsen. De prijs van betontegels voor binnen schommelt tussen de 50 en 100 euro, dit afhankelijk van het formaat en de fabrikant.

 

betontegels

Voorbeeld van een interieur met betontegels

 

Net zoals keramische tegels worden betontegels geplaatst met een kwalitatieve tegellijm. Vloerverwarming met betontegels combineren is ook perfect mogelijk maar vergt wel de nodige voorzorgen. Zo zal men de chape eerst voldoende moeten laten uitdrogen en zullen de betontegels gevoegd moeten worden met een elastisch voegmiddel. Beton kan sneller barsten dan keramiek en ook het uitzetvermogen is groter. Ook de prijs van betontegels is gevoelig hoger dan hun keramische tegenhangers. Om deze redenen kiezen heel wat mensen voor keramische tegels met het uitzicht van beton.

 

 

Betontegels voor buiten

Wegens de hoge draagkracht en sterkte zijn siertegels in beton geschikt voor diverse buitentoepassingen. Zo worden betontegels niet alleen gebruikt om het terras of tuinpad op te smukken maar ook als bekledingsmateriaal voor de oprit.

 

betontegels terras

Voorbeeld van een terras in betonnen tegels

 

Zeker bij moderne woningen komen dit type tegels tot hun recht. Ze zorgen voor een aangename overgang tussen het interieur en de tuin zodat de binnen-buiten relatie nog intenser beleefd kan worden. De prijs van betonnen dallen voor buiten zijn vergelijkbaar met keramische tegels voor buiten en schommelen rond de 50 à 75 euro per vierkante meter.

 

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde tegelzetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde tegelzetters