Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Terrazzo beton

Hou je van de authentieke, mediterraanse uitstraling van terrazzo? Maar vind je een traditionele terrazzo gietvloer wat prijzig? Bij voldoende opbouwhoogte is terrazzo beton een ideaal alternatief. Welke mogelijke uitvoeringen bestaan er van deze bijzondere massieve betonvloer? Hoeveel kost marmer beton? En wat zijn de verschillen met een terrazzo gietvloer? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Kostprijs terrazzo beton
Hoe terrazzo beton plaatsen?
Vergelijking met terrazzo gietvloer
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor terrazzo beton?

Terrazzobeton is in feite een massieve betonvloer met het uiterlijk van een authentieke terrazzo gietvloer. Dit zogenaamde marmer beton is dikker dan een gietvloer, maar tegelijk ook flink goedkoper. We zetten nog enkele andere voordelen van terrazzo beton op een rij:

 • Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: terrazzobeton kan je in vele uitvoeringen verkrijgen. Op basis van de kleurpigmenten, het type granulaat en de afwerking bepaal je zelf de kleur, structuur en het patroon van je marmer beton. Verder lees je meer over de mogelijke uitvoeringen.
 • Bij nieuwbouw & renovatie: marmer beton is geschikt bij nieuwbouw, maar ook bij grondige renovatieprojecten met voldoende opbouwhoogte. Zo’n terrazzo beton vloer is namelijk gemiddeld ongeveer 10 cm dik.
 • Duurzaam & slijtvast: zowel authentieke gietvloeren als betonvloeren in terrazzo zijn sterk, stevig en slijtvast. Hierdoor zie je ze vaak terug in publieke ruimtes, maar ze zijn ook in opmars in privé woningen, zowel voor binnen- als buitentoepassingen.
 • Naadloos & onderhoudsarm: een vloer van marmer beton is volledig naadloos en dus erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Bovendien zorgt het typerende uiterlijk ervoor dat je vloer minder snel ‘vuil’ oogt.

terrazzo beton

 

Mogelijke uitvoeringen van terrazzo beton

Wil je een vloer in beton met terrazzo look laten plaatsen? Dan heb je uiteenlopende mogelijkheden. Welke verschillende keuzes kan je maken? Een kort overzicht:

 

1. Granulaten & kleuren

Het uiterlijk van je marmer beton kan je helemaal zelf vormgeven. Je hebt keuze uit verschillende types granulaten: zwarte granulaten van gebroken natuursteen, grijze porfier (een soort grind) of een grijs-bruin rolgrind. Maar ook authentiekere granulaten zijn mogelijk, zoals marmer, graniet of kwarts. Daarnaast bepaal je zelf de kleur van het polybeton door verschillende kleurpigmenten te laten toevoegen. Zo kan je je marmer beton in een kleur naar wens laten uitvoeren.

 

2. Structuur

Een vakman poliert de bovenlaag van je vloer in polybeton met terrazzo look om de granulaten bloot te leggen. Dit gebeurt met een speciale vlindermachine om het polybeton te ‘verdichten’ en een compacte structuur te geven. Hoe meer je je vloer laat polieren, hoe gladder hij wordt. Ook een ruwere afwerking met een grotere antislip-werking is echter mogelijk.

 

3. Glansgraad

Ook de glansgraad van je terrazzo beton kan je helemaal zelf bepalen. Hou je van een hoogglanzende afwerking? Dan laat je je betonvloer het best polijsten met meerdere schuurfases. Hou je echter van een matte, robuuste look? Dan sla je de fase van het polijsten gewoon over.

 

4. Toepassingen

Wist je dat je terrazzo beton niet alleen als vloer kan laten plaatsen? Ook een terrazzo beton aanrechtblad, gootsteen, trap, … behoren tot de mogelijkheden. Zo kan je de unieke look van je vloer in terrazzo bv. doortrekken naar je keuken of in je trappenhal.

 

TIP: vraag advies op maat aan meerdere professionals

Benieuwd naar hoe terrazzo beton er in jouw woning uit kan komen te zien? Vraag dan gratis advies op maat aan verschillende professionele plaatsers actief in je buurt. Zo krijg je goed zicht op de mogelijkheden om de betonvloer van je dromen te creëren. Bovendien biedt niet elke plaatser dezelfde uitvoeringen aan. Kortom, het loont vast en zeker om goed te kijken en te vergelijken.

Gratis voorstellen aanvragen? Ontvang gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van je project bij diverse professionals actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Marmer beton prijs

Hoeveel betaal je ongeveer voor een vloer in terrazzo beton? Dat hangt af van verschillende factoren: de oppervlakte, de samenstelling van je terrazzo beton, de vormgeving en de afwerkingsgraad, de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden, … Reken gemiddeld op € 40 à 150 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

LET OP: dit is slechts een richtprijs. Wil je graag prijsvoorstellen op maat ontvangen? Maak dan gebruik van onze gratis offertedienst en vraag offertes aan bij 2 à 3 plaatsers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook uitvoeringen, adviezen, werkwijzen, … vergelijken. Start hier je aanvraag.

 

marmer beton

 

Hoe beton terrazzo plaatsen?

Voor een kwalitatieve, duurzame uitvoering van je betonvloer in terrazzo look vertrouw je het best op een professionele plaatser. Die gaat doorgaans als volgt te werk:

 1. Ondervloer voorbereiden

  In de meeste gevallen brengt een vakman eerst zand aan. Plaats je het marmer beton bovenop je bestaande vloer? Dan zal de plaatser eventuele schade eerst herstellen. Voor voldoende draagkracht van je terrazzo beton plaatst hij ook een enkele of dubbele wapening met betonnetten. Belangrijk: een vakman gaat ook eerst na of je bestaande fundering en draagstructuur stevig genoeg zijn voor zo’n polybeton vloer.

 2. Terrazzo beton storten

  Is de ondergrond klaar? Dan stort een vakman je beton terrazzo. Na het uitdrogen vlindert hij de betonvloer waardoor die een compacte structuur krijgt. Dat polieren verzekert een betere hechting van het beton aan de bodem.

 3. Polybeton bewerken

  Na het vlinderen polijst de vakman de vloer eventueel zodat een harde, slijtvaste toplaag ontstaat. Nadien inspecteert hij of er scheurtjes of barsten zijn ontstaan om die te herstellen. Aanvullend polijst hij het terrazzo beton nogmaals tot je de gewenste glansgraad verkrijgt. Voor een hoogglanzende betonvloer zijn verschillende schuurbeurten nodig.

 4. Marmer beton afwerken

  Als laatste stap rekent de vakman af met de poreuze structuur van het beton. Hoe precies? Door een impregneermiddel of coating aan te brengen om je terrazzo beton langdurig te beschermen tegen vocht, vet en vuil. Let op: met een impregneermiddel behoud je de look van je betonvloer, maar met een coating kan die look licht veranderen.

TIP: het samenstellen en storten van marmer beton is een werkje dat je beter aan een gespecialiseerde plaatser overlaat. Die houdt rekening met verschillende aandachtspunten als de preventie van scheurvorming, de temperaturen tijdens en na de plaatsing, de opbouwhoogte van je vloer, … Ontvang professioneel advies op maat van je project via onze offerteservice.

 

Vergelijking: terrazzo beton vs terrazzo gietvloer

Wat is nu precies het verschil tussen marmer beton en de traditionele terrazzo gietvloer? We vergelijken beide opties:

 

Terrazzo beton

terrazzo beton

 • Samenstelling: aan een regulier betonmengsel voegt een vakman granulaten toe. Zo bekom je een gepersonaliseerde vormgeving van je vloer. De mooie terrazzo imitatie ontstaat doordat de granulaten opengebroken worden tijdens het schuren.
 • Plaatsing: terrazzo beton wordt geplaatst als een gepolierde betonvloer. Het mengsel wordt rechtstreeks op de wapening gestort. Daarna ondergaat de vloer verschillende bewerkingsprocessen (vlinderen, polijsten, impregneren, …) om z’n definitieve uiterlijk te krijgen.
 • Opbouwhoogte: een betonvloer in terrazzo is minstens 10 cm dik. Daardoor is het niet meteen een ideale keuze in woningen met een beperkte opbouwhoogte. Wil je er bovendien nog vloerverwarming bij? Dan zal de opbouwhoogte nog toenemen.
 • Prijs: een betonvloer in terrazzo look is betrekkelijk goedkoper dan terrazzo gietvloeren, maar moet zeker niet inboeten qua aanzicht en duurzaamheid. Je betaalt ongeveer tussen de € 40 à 150 per m² (excl. btw, incl. plaatsing) voor gepolierde betonvloeren.

 

Terrazzo gietvloer

terrazzo gietvloer

 • Samenstelling: dit is een sterke, slijtvaste cementgebonden gietvloer of een epoxy gietvloer (bij ‘nieuwere’ uitvoeringen). Aan het mengsel voegt een vakman de marmerkorrels toe waaraan de vloer haar authentieke karakter ontleent.
 • Plaatsing: de ondervloer kan uit verschillende materialen bestaan. Deze moet wel stabiel en stofvrij zijn, anders duiken er oneffenheden op in het eindresultaat. Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen: een primer, een egalisatielaag en een afwerkingslaag.
 • Opbouwhoogte: de dikte van een terrazzo gietvloer schommelt tussen de 15 à 20 mm. Hierdoor zijn ze eenvoudig te plaatsen bij renovatieprojecten met een beperktere opbouwhoogte.
 • Prijs: de kosten van een terrazzo gietvloer schommelen tussen de € 200 à 250 per m² en liggen dus hoger dan die van een betonvloer in terrazzo look. Dit komt doordat het plaatsen van deze vloer erg arbeidsintensief en tijdrovend is.

 

Kies ik best voor terrazzo beton of voor een terrazzo gietvloer?

Dat hangt vooral van jouw situatie en je budget af. Hou je het liever iets goedkoper en heb je voldoende opbouwhoogte? Dan is terrazzo beton duidelijk de beste keuze. Gaat het om een kleinere renovatie en hou je van die authentieke terrazzo-uitstraling? Dan kan je ook gaan voor een dunnere terrazzo gietvloer. Wil je zeker zijn van de beste keuze? Vraag dan gratis advies op maat aan meerdere professionele plaatsers actief in je buurt.

Gratis offertes vergelijken? Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen 2 à 3 prijsvoorstellen op maat:

 

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele betonvloer experten