Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Beton schuren

Beton schuren is een tijdrovende klus die heel wat ervaring en expertise vereist. Techniek, know-how en gespecialiseerde machines zijn een absolute must om je prachtige betonvloer in ere te herstellen en opnieuw te laten blinken. Wanneer, waarom en hoe schuren? Je komt het hier te weten. Net als de prijs ervan!

Ga snel naar: Wanneer?  – Waarom? – Hoe? – Prijs

 

Wanneer beton schuren?

Wanneer je best je betonvloer schuurt hangt af van de staat waarin deze zich bevindt. Betonvloeren of gepolierde beton hebben immers vele voordelen, maar het onderhoud ervan is één van de nadelen. De poreuze structuur van beton zorgt ervoor dat vlekken mogelijk zijn. Bovendien kunnen er in druk bewandelde zones doffe plekken ontstaan door slijtage. Deze problemen kan je aanpakken door je betonvloer eerst te schuren en nadien een beschermende coating aan te brengen. Omdat ieder type coating een andere ruwheid vereist, is het aangeraden hiervoor een vakman in te schakelen. Vraag hier vrijblijvend meerdere offertes bij vakmannen in je buurt en vergelijk eenvoudig.

 

Waarom een betonvloer schuren?

Er zijn meerdere redenen waarom beton schuren nuttig kan zijn of zelfs absoluut vereist is:

  • Vlekken en/of doffe plekken verwijderen: om je betonvloer opnieuw te doen blinken kan je de bovenste laag opschuren waardoor vlekken verdwijnen. Nadien afwerken met een nieuwe coating en je vloer glanst opnieuw als nooit tevoren.
  • Lijmresten verwijderen: na het verwijderen van oude vloerbedekkingen zoals vinyl of linoleum moeten lijmresten verwijderd worden.
  • Oneffenheden wegwerken: een betonvloer is nooit 100% vlak. De laatste oneffenheden kan je wegwerken door de vloer op te schuren.
  • Verregende vloer opschuren: begon het tijdens de afwerkingsfase van de betonvloer te regenen, dan kan de vloer niet mooi afgevlinderd worden. Via stofvrij diamantschuren kan je dit probleem verhelpen voor een strakke en stofvrije vloer.
  • Aanbrengen van een nieuwe beschermingslaag: om de coating beter te laten hechten, heb je de ideale ruwheid nodig voor een perfecte afwerking.

 

Beton schuren, een delicate opdracht in een stijlvolle woonkamer

Hoe beton schuren?

Beton kan je best schuren met vloerschuurmachines voorzien van diamanten schijven. Voor elke specifieke taak bestaat er aangepast materiaal dat je zelf kan huren. Hieronder vind je een overzicht van een aantal mogelijke schuurbewerkingen en de uitvoering ervan.

 

Oude beschermlaag verwijderen

Het verwijderen van een oude coating kan met een éénmalige schuurbeurt met korrelgrootte 60. Daarna kan je de nieuwe laag aanbrengen, wat dan weer echt specialistenwerk is.

 

Betonvloer egaliseren

Ook het egaliseren van een betonvloer heeft minimaal 2 schuurbeurten nodig. Daarna kan je kiezen voor extra egaline behandeling. Hier vind je alles over egaline vloeren.

 

Betonvloer repareren

Een beschadigde betonvloer moet eerst gerepareerd worden en vormt daardoor niet meer één geheel. Door de betonvloer te schuren verhelp je dit probleem. Vaak zijn 2 schuurbeurten voldoende om dit op te lossen.

 

Betonvloer polijsten

Het polijsten van een betonvloer is een zware klus die kan oplopen tot wel 7 schuurfases. Het verschil tussen polijsten en vlinderen? Dat kom je hier te weten.

 

Bovendien kan je ervoor kiezen om nat (met veel water) of droog te schuren. Kies je voor droog schuren, weet dan dat dit gepaard gaat met veel stof. Het voordeel is dat je achteraf sneller een idee hebt van het eindresultaat. Het omgekeerde geldt voor de natte methode: je hebt geen stofhinder, maar het uiteindelijke uitzicht kan maar beoordeeld worden nadat het oppervlak weer droog is.

 

 

Prijs beton schuren

De prijs van beton schuren hangt af van het feit of je dit zelf wil uitvoeren of laat doen door gespecialiseerde vakmannen. Ben je zelf een handige harry, dan heb je enkel de kost voor het huren van de vloerschuurmachines. Die zijn er vanaf 100 à 125 euro per dag en tussen 250 en 300 euro per week.

Heb je echter zelf niet de nodige kennis en/of tijd, dan doe je best een beroep op een vakman. Een betonvloer schuren is immers niet eenvoudig. Laat je dit doen door een professioneel vakman, dan weet je zeker dat de werken goed uitgevoerd zijn met het juiste materiaal. De prijs wordt bepaald op basis van de hoeveelheid vierkante meters, de moeilijkheidsgraad, de dikte en eventuele nabewerkingen. Algemeen kunnen we stellen dat de prijs gemiddeld tussen 5 en 15 euro per vierkante meter ligt.

 

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten