Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Plinten bij een betonvloer

Bij het plaatsen van een betonvloer moet je tijdig stilstaan bij de afwerking tussen vloer en muren. In tegenstelling tot tegelvloeren zijn er bij betonvloeren namelijk geen perfect bijpassende plinten verkrijgbaar. Om het strakke en industriële karakter van je betonvloer door te trekken zijn er naast plinten ook enkele slimme alternatieven op de markt met een hedendaagsere look.

Betonvloer laten plaatsen? ✓ Vraag gratis advies en prijzen aan op maat.

 

 

Afwerking van je betonvloer: De verschillende mogelijkheden

Bij het afwerken van een polybetonvloer worden doorgaans 2 verschillende methoden toegepast als alternatief op de originele tegelplint: de ingewerkte plinten en de aluminium plint.

 

Ingewerkte plint Ingewerkte plinten

Om je betonvloer zo strak mogelijk over te laten lopen in je muur kan je ervoor kiezen ingewerkte plinten te plaatsen. Door een uitsparing in het plakwerk te voorzien krijg je zo geen opstaande rand meer van de plint. Deze opening kan ook gevuld worden met houten plinten of kunststof plinten.

prijs per lopende meter: Gratis als plakwerken later uitgevoerd worden

 

aluminium plinten Aluminium plinten

Vanwege hun industriële karakter vallen plinten in aluminium ook bijzonder goed in de smaak bij heel wat mensen. Aluminium is erg onderhoudsvriendelijk en gaat een leven lang mee. Het is snel geplaatst en verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Het grootste nadeel van geadoniseerde aluminium plinten zijn de hoge kostprijs.

prijs per lopende meter: Tussen de 35 en 50 euro

 

Waarom zijn plinten nodig?

Plakwerk absorbeert heel snel vocht wanneer het in contact komt met water. Wanneer je de betonvloer dweilt en er geen plint aanwezig is, zal je plakwerk na enkele jaren verkleuren en uiteindelijk loskomen. In sommige gevallen zullen er zelfs schimmels op de muren komen die een negatieve invloed kunnen hebben op je gezondheid.

 

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten