Betonvloerinfo.nl

Betonvloeren

Steeds meer mensen kiezen voor beton als vloerafwerking in hun huis. Betonvloeren zijn relatief goedkoop, snel geplaatst, naadloos en verkrijgbaar in heel wat kleuren en texturen. In dit artikel kom je alles te weten over de prijzen, werkwijzen en belangrijkste eigenschappen van de betonvloer.

 

 

Voordelen en nadelen van betonvloeren

Betonvloeren

Voordelen

Een betonnen vloer biedt zowel voor privé als industrieel gebruik heel wat voordelen. Door zijn naadloos karakter is een betonvloer erg makkelijk te onderhouden en bovendien erg hygiënisch omdat er geen vuilrestanten kunnen achterblijven in de voegen. Het is een relatief goedkope vloerbedekking waarbij geen voorafgaande chapewerken nodig zijn zoals bij betegelen wel het geval is.

Een betonvloer is ook veel sneller geplaatst dan een tegel- of plankenvloer. De exacte dikte is makkelijk te bepalen en door toevoegingen van kleurstoffen kan men bovendien kiezen voor een grote variatie aan kleuren.

 

nadelen

Nadelen betonvloer

Na verloop van tijd kan gepolierd beton dof worden op plaatsen waar veel gelopen wordt. Om dit tegen te gaan bestaan er speciale producten die je beton weer doen glanzen.

Net zoals elk materiaal kan ook beton werken door temperatuurverschillen in de ruimte. Om beton te laten werken is het daarom noodzakelijk om de X-aantal meter uitzetvoegen te voorzien. Doet men dit niet dan is de kans groot dat het beton gaat barsten of scheuren vertoont.

 

 

Prijs betonvloer

De prijs van een betonvloer varieert naargelang de moeilijkheidsgraad van de plaatsing, de locatie, de dikte en het gewenste kleur. Met de plaatsing, levering, afwerking mag je gemiddeld rekenen op een prijs tussen de 50 en 130 euro per vierkante meter. Om zeker te zijn van de beste prijs/kwaliteit vraag je best prijzen aan bij verschillende betonvloerplaatsers.

Via onze offertepagina kan je nu makkelijk en snel vrijblijvend offertes op maat aanvragen.
Klik hier voor gratis offertes voor betonvloeren.

 

 

Toepassingen

De toepassingsmogelijkheden van betonvloeren zijn eindeloos. Zowel industrieel als voor privé gebruik bieden ze heel wat voordelen. Ook buiten kiest men steeds vaker voor beton.

 

Privé gebruik
Het gebruik van betonvloeren in de woning is ontstaan toen men oude fabriekspanden begon om te toveren tot loften en kantoorruimten. Het ruwe karakter van beton sprak bij velen tot de verbeelding en het duurde dan ook niet lang vooraleer men ook in nieuwbouwwoning gebruik maakte van betonvloeren. Tijdens de beginjaren werd het voornamelijk toegepast bij moderne en minimalistische woningen. De laatste jaren worden ze echter ook steeds vaker gebruikt in landelijke woningen en renovatieprojecten.

 

Betonvloer in loft

 

Fabrieken en bedrijven
In de farmaceutische sector wordt beton geprezen voor zijn hygiënische kwaliteiten. Door hun naadloze afwerkingen kunnen de voegen niet aangetast worden door bijtende producten. In fabrieken kiest men vaak voor betonvloeren omdat het erg snel geplaatst is en voldoende sterk om wagens en zelfs vrachtwagens op te laten rijden. Vallen zware stukken omver dan zal de schade aan de vloer ook gering zijn in tegenstelling tot traditionele tegelvloeren.

 

Betonnen vloer in een winkel

 

Terras
Sinds de prijs van hout en natuursteen de hoogte in gegaan zijn wordt steeds vaker gekozen voor een terras in beton. Het is makkelijk te onderhouden en goed bestand tegen vriestemperaturen.

 

terras in beton

 

Prijzen van betonvloer plaatsers vergelijken loont!

Om zeker te zijn van de beste prijs en de beste kwaliteit vergelijk je best verschillende offertes. Via onze offertepagina kan je nu gratis en vrijblijvend offertes opvragen bij plaatsers van betonvloeren uit jouw omgeving.

 

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten