Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Betonnen werkblad

Beton is zeer geschikt als onderdeel van jouw interieur, bijvoorbeeld in de vorm van een werkblad. Werkbladen zijn onmisbaar in elke keuken, maar ook in de garage, badkamer of hobbykamer komt een betonnen werkblad goed van pas.

 

Bij verwerking van beton in een werkblad wordt veelal gebruik gemaakt van gepolierd beton, waarmee je een strakke en moderne look creëert. Gepolierd beton beschikt dankzij speciale bewerking over een toplaag die het materiaal een glanzende uitstraling geeft en het bovendien beschermt tegen slijtage. Een werkblad in beton is daarom zowel praktisch als esthetisch gezien een uitstekende keuze!

 

De mogelijkheden van een betonnen werkblad in jouw huis

Een gepolierd blad van glad beton voegt automatisch stijl toe aan jouw interieur. Een betonnen werkblad is in allerlei soorten en maten leverbaar. Je kunt ervoor kiezen om het werkblad van glad beton op maat te laten maken en vervolgens in je woning te laten plaatsen. Het is ook mogelijk om het blad ter plekke op maat te laten storten in de desbetreffende ruimte in jouw woning. Dit wordt vooral gedaan wanneer grote oppervlakken gewenst zijn.

 

betonnen werkblad keuken-voorbeeld

 

De kleur van het blad is volledig af te stemmen op de inrichting van jouw huis, omdat beton in meerdere kleuren en tinten te realiseren is. Werkbladen van beton zijn in verschillende diktes leverbaar, variërend van gemiddeld 6 tot 10 centimeter. Bij grote werkbladen wordt een dikte van minimaal 8 centimeter aangeraden, om stevigheid te garanderen. Voor kleinere werkbladen kun je kiezen voor een dikte van 6 centimeter, waardoor het werkblad ook wat lichter in gewicht wordt. Een gepolierd werkblad van 60 x 100 centimeter en een dikte van 6 centimeter zal ongeveer 85 kilo wegen. Hoewel beton relatief zwaar is, biedt het vele voordelen in vergelijking met andere materialen. Wanneer je graag een robuust uitzicht hebt kan je ook kiezen voor dikkere randen.

 

 

Voordelen van een werkblad in beton

Een goed werkblad dient uiteraard aan een aantal eisen te voldoen. Afhankelijk van het gebruiksdoel is het van belang dat het blad robuust is en bestendig tegen krassen, warmte, druk en vuil. Gepolierd beton heeft een aantal eigenschappen die het materiaal uiterst geschikt maken voor verwerking in een werkblad. Beton is hard, glad, slijtvast en bestand tegen hitte en belasting. Het polieren maakt het beton bovendien minder gevoelig voor vlekken en zorgt dat het gemakkelijk te reinigen is.

 

Een ander bijkomend voordeel is de milieuvriendelijkheid van beton, zowel tijdens het productieproces als in het gebruik. Beton is zeer duurzaam, gaat bijzonder lang mee en is eenvoudig te recyclen. Tijdens de productie van beton komen geen schadelijke stoffen vrij en ook de resten na productie lenen zich goed voor recycling. Met de keuze van beton draag jij dus bij aan een schoon milieu!

 

Offertes voor een betonnen werkblad ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers