Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Geslepen betonvloer

Zoek je naar een betonvloer met een unieke, tijdloze uitstraling voor je nieuwbouw? Of heb je genoeg opbouwhoogte bij je vloerrenovatie en hou je van die Italiaanse terrazzo-look? Dan kan je je massieve betonvloer laten slijpen door een vakman. Hoeveel kost geslepen beton per m²? En wat zijn de mogelijke alternatieven voor zo’n geslepen betonvloer? We zetten het allemaal op een rijtje!

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Prijs geslepen betonvloer
Hoe geslepen betonvloer plaatsen?
Mogelijke alternatieven
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is een geslepen betonvloer?

Bij een massieve betonvloer heb je geen chape nodig. Een vakman stort je betonvloer met de juiste dikte en wapening, gevolgd door een afwerking naar keuze. Eén van die afwerkingen is het slijpen van de vloer met een diamantschijf. Zo komen de granulaten in het beton bloot te liggen en krijg je een levendige vloer in een Mediterraanse sfeer. Zo’n vloer staat bekend als marmer- of terrazzo beton!

Interesse in een geslepen betonvloer voor jouw project? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden bij een specialist actief in je buurt. Zo krijg je een goed beeld van de uitvoeringen, richtprijzen per m², … Start je aanvraag hier!

geslepen betonvloer

 

Voor- en nadelen van geslepen beton

Twijfel je nog tussen verschillende afwerkingen voor je massieve betonvloer? Of overweeg je ook een gietvloer voor jouw renovatieproject? Dan kan het handig zijn om meer te weten over de voor- en nadelen van geslepen beton. Een overzicht:

 

Voordelen geslepen beton

 • Vele uitvoeringen: samen met je vakman kies je de kleur van het zand en het cement én de granulaten voor je betonmengsel (bv. Maasgrind, gebroken natuursteen, …). Op die manier stel je zelf een betonvloer samen die perfect past bij jouw woning en wensen. De opties zijn zo goed als eindeloos!
 • Unieke uitstraling: een grijze, gepolierde betonvloer kom je vaak tegen, zowel binnen als buiten. Met geslepen marmer beton creëer je een volledig unieke uitstraling met een zuiderse tint.
 • Goedkoper dan terrazzo gietvloer: naast geslepen beton kan je ook voor een dunnere terrazzo gietvloer kiezen (ideaal bij een beperktere opbouwhoogte). Hou er wel rekening mee dat zo’n gietvloer een stuk duurder is dan een massieve, geslepen betonvloer.
 • Naadloos en onderhoudsarm: een vloer van terrazzo beton is volledig naadloos en daardoor ook erg onderhoudsvriendelijk. Vuil kan zich namelijk niet ophopen tussen de voegen. Bovendien beschermt een vakman je vloer ook tegen vocht, vet en vuil met een impregneermiddel of coating.

 

Nadelen geslepen beton

 • Voldoende opbouwhoogte vereist: voor een massieve betonvloer in je woning heb je een minimale dikte van 7 cm nodig. Een geslepen terrazzo betonvloer is gemiddeld 10 cm dik, zeker in combinatie met vloerverwarming. Kortom, is je opbouwhoogte beperkt bij je renovatie? Dan is zo’n geslepen vloer van polybeton geen optie.
 • Duurder dan gepolierde betonvloer: een gevlinderde of gepolierde betonvloer komt het meeste voor. Dat type vloer is ook goedkoper dan een gepolijste betonvloer. Een vakman moet bij geslepen beton namelijk dieper schuren dan normaal. De werken zijn dus arbeidsintensiever, met hogere kosten als gevolg.
 • Kans op scheurtjes of schotelvorming: bij een betonvloer zijn krimpscheurtjes of schotelvorming (vloer die lichtjes bol staat) niet helemaal uitgesloten. Met een ervaren vakman zijn die risico’s echter zo goed als nihil. Dankzij de juiste dikte van de vloer, voldoende wapening, eventuele uitzetvoegen en een correcte plaatsing ben je zeker van een optimaal resultaat op lange termijn.

 

Prijs geslepen betonvloer

De gemiddelde prijs van een geslepen betonvloer ligt doorgaans tussen € 40 à 150 per m² (excl. btw en plaatsing). De exacte prijs hangt vooral af van de samenstelling van het betonmengsel, de moeilijkheidsgraad van de werken, de oppervlakte van je vloer, …

LET OP: dit is enkel een richtprijs. Ben je benieuwd naar een precieze prijs voor jouw terrazzo beton? Vraag dan totaalprijzen aan bij meerdere vakmannen actief in je buurt. Zo vergelijk je niet alleen de kosten, maar ook de mogelijke uitvoeringen, uitvoertermijnen, … Start je aanvraag hier!

 

geslepen beton

 

Hoe geslepen betonvloer plaatsen?

Een gepolijste, geslepen terrazzo betonvloer is puur vakmanschap. Van de samenstelling van het beton tot de waterdichte afwerking: een specialist zorgt met zijn ervaring en expertise voor een prachtig eindresultaat. Hij gaat daarbij als volgt te werk:

 1. Betonmengsel op maat samenstellen

  Eerst helpt een vakman je bij het samenstellen van je betonmengsel. Die samenstelling bepaalt namelijk de uiteindelijke uitstraling van je vloer. Welke kleur van cement kies je? En welke combinatie van granulaten past het beste bij jouw woningstijl? De mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos. Laat je dus goed adviseren.

 2. Massieve betonvloer gieten

  Is de ondergrond correct voorbereid? Dan komt de vakman het gekozen betonmengsel storten. Hij let daarbij op voldoende wapening en een correcte dikte (bv. vloerverwarming of niet) om scheurtjes achteraf te vermijden. Na het gieten laat de vakman je betonvloer een weekje drogen.

 3. Polybeton slijpen

  Na het drogen begint de vakman aan het slijpen en polijsten van je vloer. Hiervoor gebruikt hij een speciale diamantschijf. Er zijn meerdere schuurbeurten nodig om de granulaten en de hardere kern van het polybeton bloot te leggen. Hoe meer schuurbeurten, hoe meer je geslepen betonvloer die typische glans krijgt.

 4. Geslepen beton afwerken

  Ten slotte werkt de vakman je geslepen betonvloer af om de poreuze structuur van het polybeton te dichten. Zo beschermt hij je vloer optimaal tegen vocht, vet en ander vuil. Die afwerking kan op 2 manieren. Met een transparant impregneermiddel behoudt je vloer z’n oorspronkelijke look en met een coating van kunsthars kan de uitstraling wel licht wijzigen.

Op zoek naar een gespecialiseerde plaatser? Via onze offertepagina kom je snel in contact met meerdere betrouwbare, ervaren plaatsers. Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

Mogelijke alternatieven voor geslepen beton

Hou je van de uitstraling van een massieve betonvloer? Dan zijn er afhankelijk van jouw situatie en budget nog andere mogelijkheden naast een geslepen betonvloer. Een overzicht:

 

ALTERNATIEF 1 = andere afwerking van je massieve betonvloer

Naast meerdere slijpbeurten kan je je massieve betonvloer ook op andere manier laten afwerken. Bij een gepolierde betonvloer ‘verdicht’ een vakman het beton met een vlindermachine. Zo krijgt de betonvloer een compacte structuur en wolkachtige uitstraling. Bij buitentoepassingen kan je ook nog kiezen uit andere afwerkingen als printbeton, uitgewassen beton of geborsteld beton.

Een goede keuze bij… nieuwbouw of grondige renovaties met voldoende opbouwhoogte, buitentoepassingen, …

 

ALTERNATIEF 2 = gietvloer met betonlook

Naast een dikkere, massieve betonvloer kan je ook een gietvloer met betonlook op je chape of zelfs op je bestaande vloer laten aanbrengen. Zulke vloerafwerkingen zijn maar 2 à 8 mm dik. Je kan kiezen voor een cementgebonden gietvloer, maar ook voor verschillende types pleisterwerk met een betonlook als betonstuc, mortex, microtopping, …

Een goede keuze bij… nieuwbouw of renovaties met een beperkte opbouwhoogte

 

TIP: ontvang gratis advies op maat van een vakman!

Benieuwd welke soort betonvloer het meest geschikt is voor jouw woning én budget? Laat je dan adviseren door meerdere gespecialiseerde vakmannen actief in je buurt. De mogelijke uitvoeringen kunnen namelijk verschillen van vakman tot vakman. Voor een optimaal eindresultaat tegen een correcte prijs is kijken en vergelijken dus de boodschap!

Vrijblijvend meerdere vakmannen contacteren? Dat kan snel en gemakkelijk door het onderstaande offerteformulier in te vullen:

 

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele betonvloer experten